Gresk tragedie for norske båteiere

Drømmen om egen seilbåt i Hellas kan bli et mareritt for over 20 norske båteiere. De skal ha blitt svindlet av et gresk selskap, og frykter at 25 millioner kroner kan gå tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det greske selskapet Prime Yachting skulle leie ut seilbåter for en rekke norske eiere, som håpet å finansiere deler av båten gjennom inntektene. I stedet skal selskapet ha forfalsket papirer, og pantsatt båter uten eiernes samtykke for å skaffe penger til driften.

Nå har Prime Yachting begjært seg selv konkurs. Over 20 nordmenn frykter at de vil miste båtene sine, og tapene kan i verste fall komme opp i 25 millioner kroner, skriver bladet Seilas.

I jula gikk alarmen, da flere nordmenn forsto at båten deres hadde blitt solgt flere ganger. Noen av båtene er ribbet for kostbart utstyr, og kjennemerker er fjernet.

Båtene som nordmennene har investert i, er Bavaria-seilbåter på mellom 37 og 50 fot.

Solgt flere ganger

-  Dette framstår som en ren svindelsak, og det er grunn til å tro at det er gjort bestikkelser av offentlige tjenestemenn i Hellas.

Det ser ut til at Prime Yachting har drevet dokumentfalsk, solgt samme båt flere ganger og pantsatt båter som ikke er deres for å få banklån, sier advokaten til en rekke av de norske eierne, Einar Ramsland i advokatfirmaet Legal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer