Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greske aviser: Åpner for nordmenn

Greske medier lister Norge som et av landene som vil kunne sende turister til Hellas fra og med 15. juni.

Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer

Norge er blant de tjue landene som kan sende turister til Hellas når landet åpner opp noe i juni. Men det kan bli skjær i sjøen for nordmenns Hellas-ferie.

Landene som Hellas åpner for, er land som har klart å begrense smittespredningen, ifølge Flysmart24. De viser til den greske avisa Greek Reporter.

- Turistsesongen begynner 15. juni, når sesonghotell kan gjenåpne, uttalte Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis på gresk TV onsdag, ifølge BBC.

Også avisa Greek City Times nevner Norge på lista over land som vil kunne sende turister til landet.

Ikke Sverige

Danmark og Norge, men ikke Sverige er blant landene på listen. De andre landene Hellas åpner opp for turister fra 15. juni, er: Kypros, Israel, Tyskland, Kina, Australia, Japan, Østerrike, Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Ungarn, Polen, Tsjekkia og Slovakia.

Til tross for at Hellas åpner for nordmenn, kan det bli skjær i sjøen for nordmenn som vil dra på øyhopping i Hellas. De store charterselskapene Tui, Ving og Apollo har alle avlyst sine reiser i sommer, og

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land til og med 20. august. Dessuten venter fremdeles hjemmekarantene i ti dager om man har vært i utlandet.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Norge vurderer

De fleste reiseforsikringer er nært knyttet til UDs reiseråd. Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring opplyser til nettstedet at reiseforsikringen ikke gjelder i Hellas.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har tidligere sagt at regjeringen vil vurdere for å åpne for reisende fra Norden innen 15. juni og nærliggende land innen 20. juli. Det er ikke kjent om Hellas er blant de aktuelle nærliggende landene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!