STENGT:  Bankene i Hellas har vært stengt siden 29. juni, og kan holde stengt i en måned til. Det fortalte statsminister Alex Tsipras tirsdag. Her står en rekke mennesker i kø foran en mini-bank for å ta ut penger - maks 60 euro daglig. Det har vært grensen de siste to ukene. Foto: Polaris / NTB Scanpix
STENGT: Bankene i Hellas har vært stengt siden 29. juni, og kan holde stengt i en måned til. Det fortalte statsminister Alex Tsipras tirsdag. Her står en rekke mennesker i kø foran en mini-bank for å ta ut penger - maks 60 euro daglig. Det har vært grensen de siste to ukene. Foto: Polaris / NTB ScanpixVis mer

- Greske banker kan forbli stengt i en måned

Må vente til avtalen blir godkjent, ifølge statsminister Tsipras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De greske bankene kan forbli stengt i påvente av at avtalen med EU kommer på plass - en prosess som kan ta opp til en måned, ifølge Hellas' statsminister Alexis Tsipras.

- Gjenåpningen av banker er avhengig av godkjenning av avtalen, noe som vil skje innen en måned, sier Tsipras til TV-kanalen ERT.

Statsministeren gjentok sin oppfordring til Den europeiske sentralbanken (ESB) om å øke utbetalingene til greske banker.

Bankene i Hellas har vært stengt siden 29. juni etter at mange uttak truet med å velte systemet. I løpet av de siste to ukene har grekerne kun hatt mulighet til å ta ut 60 euro daglig.

(NTB)