FULL FYR:  Skatteinspektørene var ikke velkommen i forstaden Agia Varvara. De måtte ha hjelp fra opprørspoliti for å gjøre jobben sin. Det ble kastet stein, brannbomber, og satt fyr på en søppelbøtte. Foto: EPA/PANTELIS SAITAS
FULL FYR: Skatteinspektørene var ikke velkommen i forstaden Agia Varvara. De måtte ha hjelp fra opprørspoliti for å gjøre jobben sin. Det ble kastet stein, brannbomber, og satt fyr på en søppelbøtte. Foto: EPA/PANTELIS SAITASVis mer

Greske butikkeiere angriper skatteinspektører

Fire politifolk ble skadd en gruppe butikkeiere i Aten nektet å slippe inn skatteinspektører og istedenfor gikk til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen på rundt 50 butikkeiere ville hindre skattemyndighetene i å slippe inn i butikkene for å kontrollere regnskapene.

Da opprørspoliti kom til stedet ble de møtt butikkeiere som kastet stein og to brannbomber. De satte også fyr på en søppelbøtte.

Fire politifolk fikk lettere skader og måtte på sykehus.

Bråket er et tegn på myndighetenes utfordring med å øke skatteinnkrevingen.

Skatteunndragelser er et enormt problem i Hellas. Landet har fått klar beskjed av internasjonale långivere om at dette må ryddes opp i.

Skatteinspektørene kom til Atens forstad Agia Varvara etter tips om at butikker i området solgte klær og andre varer uten å gi kvitteringer.

Det er andre gang siden august at politiet må gripe inn og hjelpe skatteinspektører som forsøker å kontrollere butikker.

(NTB)