Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greske medier:- Gresk luftrom krenket 20 ganger av Tyrkia

To av flyene var bevæpnet og gjennomførte manøvre som etterlignet luftkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske krigsfly fløy flere ganger over gresk luftrom mandag, samtidig som NATO forbereder seg på å sende skip til Egeerhavet for å takle menneskesmuglere, melder et gresk nyhetsbyrå.

Seks krigsfly og et transportfly for sjøforsvaret krenket gresk luftrom over østre og sentrale øyer i Egeerhavet mer enn 20 ganger, skriver nyhetsbyrået ANA.

To av flyene var bevæpnet og gjennomførte manøvre som etterlignet luftkamp da de greske flyene kom for å avskjære dem. Det ble ikke løsnet skudd fra noen av flyene.

Hellas frykter at den tyrkiske regjeringen vil dra nytte av flyktningkrisen til å få bedre fotfeste i Egeerhavet, der de krever tilgang til havområder og luftrom rundt og over mange av de greske øyene.

NATO har satt i gang patruljering av havområdene mellom de to statene for å hindre menneskesmuglere i å frakte flyktninger og migranter over til Europa.

Hellas sier landet er innstilt på å samarbeide med Tyrkia for å avsløre menneskesmuglingsnettverk. De ønsker at retur til Tyrkia skal være en del av avtalen, men har fått lite respons.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram