FORSIKRER: Greske minibanker forsikrer om at de har penger til mandag. Den norske ambassaden i Hellas advarer imidlertid om at det kan være mangel på kontantet i enkelte minibanker. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB scanpix
FORSIKRER: Greske minibanker forsikrer om at de har penger til mandag. Den norske ambassaden i Hellas advarer imidlertid om at det kan være mangel på kontantet i enkelte minibanker. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB scanpixVis mer

Greske minibanker: - Vi har penger til mandag

Men den norske ambassaden advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Minibankene i Hellas har nok penger til uttak fram til mandag, opplyser landets banker.

- Vi vet at vi har sikret nok kontanter til mandag, sier Louka Katseli fra den greske bankforeningen til Reuters.

Onsdag ble det kjent at bankene vil holde stengt til og med mandag, og at uttaksgrensen på 60 euro dagen videreføres.

I kveld må den greske statsministeren komme med et reformforslag til eurosonen, noe han også har lovet. På søndag møtes regjeringssjefene for alle de 28 EU-landene for å komme med en avgjørelse.

Søndag blir betegnet som siste frist for en enighet om å innvilge kriselån til Hellas og å holde landet i eurosonen. Hellas sendte i går inn en formell søknad om en treårig krisepakke fra det europeiske krisefondet.

Den norske ambassaden i landet advarer mot at det kan være mangel på kontanter i enkelte minibanker. Samtidig ber de turister være på vakt om de bærer mye kontanter.

«Usikkerheten har ført til at mange reisende har valgt å medbringe mer euro i kontanter enn vanlig. Ambassaden anbefaler de som reiser å vurdere på forhånd hvilket behov de vil ha for kontanter og kortbruk under hele oppholdet. Hensyn bør tas både til hvordan reisen er organisert og hvordan de ulike utgiftene er tenkt å betales» skriver den norske ambassaden i Hellas.

«I en situasjon hvor mange besøkende til Hellas medbringer mer kontanter enn normalt, oppfordrer vi alle reisende til å være på vakt mot tyver, spesielt lommetyver på flyplasser, metro, buss og annen offentlig transport. Vi anbefaler reisende å oppbevare pass, penger og kort i hotellsafer, under klærne, og ikke i lommer eller ryggsekker som er lette å få tilgang til. Samtidig vil vi understreke at relativt få nordmenn er utsatt for tyveri i Hellas. Den usikre økonomiske situasjonen vil kunne medføre redusert tilgjengelighet for enkelte medisiner og produkter. Viktige medikamenter bør derfor medbringes fra Norge.»
Saken oppdateres