Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greske og tyrkiske kyprioter vil forhandle om gjenforening

Delt siden 1974.

DELT ØY: Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent av Tyrkia. 59,74 prosent av øya er under kypriotisk styre, 2,67 prosent er under FN-kontroll og 2,74 prosent utgjøres av de britiske basene Akrotiri og Dekelia. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / BEHROUZ MEHRI
DELT ØY: Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent av Tyrkia. 59,74 prosent av øya er under kypriotisk styre, 2,67 prosent er under FN-kontroll og 2,74 prosent utgjøres av de britiske basene Akrotiri og Dekelia. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / BEHROUZ MEHRI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greske og tyrkiske kyprioter er kommet til enighet om et veikart, forberedt av FN, der de gjenopptar forhandlinger om en gjenforening av øya.

Øyas nordlige tyrkiske presidentskap opplyste dette fredag.

- Den greske og tyrkiske siden av Kypros har nådd en enighet om en felles erklæring om å gjenoppta forhandlingene, ble det opplyst.

Det ble kjent torsdag at det trolig nærmet seg et grunnlag for å gjenoppta forhandlingene, som strandet i midten av 2012. Kypros har vært delt mellom de to gruppene siden 1974.

(NTB)

Hele Norges coronakart