TIL SALGS . Flere greske øyer er nå til salgs Foto: AP Photo/Saundra Virtanen
TIL SALGS . Flere greske øyer er nå til salgs Foto: AP Photo/Saundra VirtanenVis mer

Greske øyer til salgs

Finanskrisen tvinger Hellas til å selge flere øyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Er du lei av å irritere deg over overfylte strender når du er på sydentur? Nå har du sjansen til å kjøpe deg din egen greske øy. Den greske økonomien er nemlig nede for telling, og for å få mer penger inn i den tomme statskassa, legger Hellas nå noen av øyene sine ut for salg, skriver The Guardian.  

Mykonos En av øyene som ligger ute for salg er Nafsika. Øya er ubebodd, uten bygninger og koster rundt 20 millioner kroner. Synes du prisen er stiv, finnes det billigere alternativ.

Flere holmer koster «bare» rundt 2 millioner kroner og det finnes også øyer som koster langt mindre enn Nafsika.  

I tillegg til ubebodde øyer, er også deler av den populære ferieøya Mykonos til salgs. Greske myndigheter eier nemlig en tredjedel av øya, og denne tredjedelen vil de nå selge.   

Siste utvei Hellas håper nå at salget av øyene vil tiltrekke seg investeringer og slik skape jobber som igjen vil gjøre at landets skattegrunnlag øker. Makis Perdikaris, director for firmaet Greek Island Properties, sier til The Guardian at han likevel synes det som nå skjer er trist. 

 — Å selge øyer og områder som hører til det greske folket bør være absolutt siste utvei, sier han til den britiske avisa. 

Hellas har blitt svært hardt rammet av finanskrisen. Landet har både svært stor gjeld og svært høy arbeidsledighet, og i mai i år fikk grekerne et kriselån fra blant annet EU og Det internasjonale pengefondet på rundt 1000 milliarder kroner.

Som en del av låneavtalen må Hellas redusere statsbudsjettet sitt med 240 milliarder kroner i løpet av de neste tre årene.