Gressbrann truer boliger på Sotra

- Brannen er en større utfordring enn vi hadde regnet med, sier brannsjef Bjørn Olav Paulssen.

GRESSBRANN: En stor gressbrann begynte å bevege seg mot et boligområde på Sotra i Hordaland da vinden skiftet retning torsdag. Ved 2130-tiden er brannen stadig ikke under kontroll og den synes å spre seg fort. Foto: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix
GRESSBRANN: En stor gressbrann begynte å bevege seg mot et boligområde på Sotra i Hordaland da vinden skiftet retning torsdag. Ved 2130-tiden er brannen stadig ikke under kontroll og den synes å spre seg fort. Foto: Remi Bøe Presttun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stor gressbrann begynte å bevege seg mot et boligområde på Sotra i Hordaland da vinden skiftet retning torsdag.

- Et hus på Asphaug er blitt evakuert. Det er en mann og en hund som bor der, og vi gjør en kontroll på dem. Vi lager også branngater foran huset for å forhindre at flammene når fram, men det gjenstår å se om dette vil lykkes, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ifølge ham kan det bli aktuelt å evakuere flere hus på et senere tidspunkt. Det er bygninger i utkanten av Telavåg på Sotra som er truet.

Brannvesenet og sivilforsvaret har kjempet mot flammene siden onsdag ettermiddag. Gressbrannen startet ved Spildepollen på Kausland sør på Sotra i Sund kommune. Ifølge Bergens Tidende skal rundt 2.000 mål være svidd av til nå.

Brannsjef Bjørn Olav Paulssen i Sotra brannvesen sier det er vanskelig å få kontroll over flammene.

- Brannen er en større utfordring enn vi hadde regnet med. Mens helikopteret er og henter vann, blusser den opp igjen, sier Paulssen til Bergens Tidende.

Betydelige ressurser fra flere stasjoner i bergensområdet er satt inn i slukkingsarbeidet, opplyser politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer