Gressbranner stenger jernbanestrekninger

Både Hovedbanen øst for Oslo og Østfoldbanen er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Hovedbanen er strekningen mellom Bryn og Grorud stengt, som følge av brann ved sporet, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

Det samme gjelder for strekningen mellom Kolbotn og Ås på Østfoldbanen.

- Det skal være et godstog som har kjørt med bremsen på, som har forårsaket brannen, opplyser Follo politidistrikt på Twitter.

De berørte toglinjene er L1 og L2 L21, L22 og R20, opplyser Jernbaneverket.

- Ikke trygt - Vi gjør det vi kan for å få de reisende fram, men dessverre har vi ikke fått nok busser på plass slik situasjonen er nå. Vi oppfordrer alle som kan å benytte seg av andre muligheter, og heller kontakte oss i ettertid for kompensasjon, sier pressevakt hos NSB Liv Eggebø til Dagbladet.

- Hva er årsaken til at det ikke er nok busser?

- De er i andre oppdrag, men vi jobber kontinuerlig med å få nok busser.

- Har dere noe tidsperspektiv for hvor lenge det er til togene vil kunne gå igjen?


- Vi håper det vil skje så snart som mulig, men samtidig har vi forståelse for at det ikke er trygt å kjøre på disse strekningene nå, sier Eggebø.

Reisende må forvente både forsinkelser og instillinger utover ettermiddagen, opplyser NSB på sine nettsider.

Brannvesenet i Follo opplyser at det brenner flere steder langs toglinjen fra Ski i retning Myrvoll og Oppegård, melder NTB.

Bålforbud Det er meldt om stor skog- og gressbrannfare over store deler av landet.

I en felles pressemelding opplyser Asker og Bærum brannvesen, Oslo brann- og redningsetat og Nedre Romerike brann- og redningsvesen at det nå innføres et forbud mot bruk av faste bålplasser og grilling i og nær skogmark.
  - Det varme og tørre været i vårt distrikt fører til stor skogbrannfare i våre kommuner og det innføres derfor tiltak mot skogbrann. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde, heter det i pressemeldinga.

Brannvesenet tilføyer at de vurderer situasjonen fortløpende.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram