ANLEGGSGARTNER SKAPTE TERRORALARM: Bombeeksperter undersøkte en mistenkelig bil med bensinkanner ved Union Square i New York i natt. Foto: AFP/Stan Honda/Scanpix
ANLEGGSGARTNER SKAPTE TERRORALARM: Bombeeksperter undersøkte en mistenkelig bil med bensinkanner ved Union Square i New York i natt. Foto: AFP/Stan Honda/ScanpixVis mer

Gressklipperbensin utløste terroralarm i New York

Anleggsgartner eide mistenkelig bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i New York sier en mistenkelig bil som utløste bombealarm på Manhattan, ikke inneholder noe farlig.

Politiet meldte torsdag kveld at det så ut til å være flere gassbeholdere i bilen som står parkert utenfor hovedkvarteret til Con Edison, like ved knutepunktet Union Square, melder NTB.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble alarmen avblåst etter at det viste seg at en anleggsgartner som eide bilen. I bilen hadde han bensin til gressklippere og annet utstyr, forklarte han bombeekspertene.

- Det ser ut som det er to gassbeholdere i baksetet på bilen. Men dette skal ikke være farlig. Vi har snakket med eieren og han ga en forklaring, sier en polititalsmann.

Bombegruppen kjørte fram en robot til bilen og knuste vinduene. Brannvesenet skal heller ikke ha målt noe stråling i området, melder nyhetsbyrået Reuters.

Nervene har vært i høyspenn hos mange av New Yorks innbyggere etter det mislykkede terrorangrepet mot Times Square 1. mai.