Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gressklippertyvene tatt på fersken - av Google!

Men det hjelper trolig ikke politiet.

TATT I AKTEN: Her tar tjuvene gressklipperen fra forretningen på høylys dag, før de trolig lemper den på kassehengeren og kjører av gårde i Opelen. Foto: Sønderborg-politiet med tillatelse fra Google
TATT I AKTEN: Her tar tjuvene gressklipperen fra forretningen på høylys dag, før de trolig lemper den på kassehengeren og kjører av gårde i Opelen. Foto: Sønderborg-politiet med tillatelse fra Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30. mai 2012 ble en traktorgressklipper stjålet fra Gråsten i Sør-Jylland i Danmark.

Politiet sto uten spor, og den fortvilte eieren av butikken klipperen var stjålet fra, så nok redskapet som tapt.

Det var før offeret selv skulle finne ut om noe om eiendommen sin, og da gikk inn på Google. Via Googles karttjenester, mer spesifikt Google street view, så han tjuvene stjele gressklipperen.

Etterlyser Google street view er i praksis en bil påmontert en rekke kameraer som kjører rundt og tar bilder.

Bilene har vært omtrent verden rundt, og det er langt fra første gang den fanger opp merkelige situasjoner, men at den skulle være på stedet akkurat under tjuveriet, må sier å være et sammentreff.

Politiet etterlyser nå det som er ut til å være to biltyver på bildet.

- Eieren ringte politiet straks han så bilder, sier politibetjent Peter Baum fra lokalpolitiet i Sønderborg til TV2 Danmark.

Baum sier at det på bildet ser ut til at de to mennene kjører traktorklipperen opp i en hvit kassehenger, før de kjører av gårde med hengeren og en privatbil.

Pikselert Politiet ønsker nå tips fra noen som kan ha vært vitne til hendelsen som skjedde på høylyse dag.

Lokalpolitiet la selv ut en Twitter-melding med håp om å spre bildene:

«Fantastisk! Google foto viser to tyve i gang i Rinkenæs v. Gråsten. Hvem er de?» skriver Sydjyllands politi.

Deretter kommer det mange forslag fra følgere om at politiet burde be om å få et usensurert bilde fra Google.

- Takk for de mange forslagene om å kontakte Google for å få foto uten sladd. Vi har forsøkt, men det har ikke latt seg gjøre, skriver politiet.

Synd for politiet, som foreløpig ikke har fått videre hjelp av nettgiganten. Google gjorde mindre for å sensurere kløfta til Maria Pia Grillo, som ble tilkjent over 13 000 i erstatning etter et «sjokkerende» bilde.

Det er også mange eksempler på turer med Googles kamerabil som har gått galt. Nettstedet streetviewfun.com er viet til morsomme og uheldige situasjoner fanget opp av bilen, til tross for at Google har jobbet hardt for å sladde alle som kunne bli gjenkjent i karttjenesten.

Flere har også åpenbart gått inn for å bli foreviget i mer eller mindre utrolige situasjoner av Google-bilen.