Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greta (94) forsøkt voldtatt

- Jeg har aldri vært så redd, sier svenske Greta som hadde trusene på knærne da avisbudet reddet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 05 lørdag banket noen på hos hennes avsidesliggende gård utenfor Sundsvall. I bare nattøyet åpnet den aleneboende 94-år gamle kvinnen døra.

- Jeg skulle ikke gjort det, men trodde at mannen kanskje trengte hjelp, sier Greta til avisa Expressen.

Hun er fortsatt rystet etter det grove voldtektsforsøket. Politiet etterlyser mann i alderen 18-25 år. Han var beruset da han angrep 94-åringen.

- Det er et sykt menneske som gjør noe sånt, sier polititalsmann Nicke Gärdin til Aftonbladet.

Greta forsøkte å hindre mannen, men han tvang seg inn og sa at han ville ligge med henne. Så presset han henne ned i sengen. 94-åringen kjempet seg fri og utløste en alarm på nattbordet. Det førte til at unggutten dro henne meg seg ut av huset og ned i ei veigrøft.

Avisbudet kom kjørende da mannen på nytt forsøkte å trenge seg inn i kvinnen.

- Han ble redd da jeg kom, og sprang inn i skogen. Jeg så kvinnen komme krypende over veien med trusa på knærne. Hun ropte om hjelp og så veldig redd ut, forteller avisbudet til Expressen.

Politiet ble tilkalt, men hundene klarte ikke å spore opp den fulle svensken som fortsatt er på frifot. Etter å ha blitt undersøkt på Sundsvall sykehus, valgte 94-åringen å overnatte hos datteren.