Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greta Thunberg: - Haterne går etter min søster

Greta Thunberg lar seg ikke påvirke av negative kommentarer, men i et intervju med Expressen forteller hun at «haterne» også går etter hennes egen søster.

HJEMLENGSEL: Gretha Thunberg er i USA og skal ikke hjem til Sverige med det første. Hun forteller at søsteren hennes har det svært vanskelig mens hun er hjemmefra. Foto: Expressen Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

- Ingen av haterne klarer å påvirke meg, slår Greta Thunberg nok en gang fast i et omfattende intervju med Expressen.

Den unge klimaaktivisten har fått mye oppmerksomhet etter klimatoppmøtet i FN forrige uke, der hun hudflettet verdens ledere for ikke å gjøre nok for å bekjempe klimaendringene.

Hun har rettere sagt blitt både hyllet og hetset.

På spørsmål fra Expressen om hvordan hun har opplevd oppholdet i USA så langt, svarer hun:

- Det har vært bra, folk er veldig snille her. Jeg har fått mye støtte og hjelp.

- Hun har det vanskelig

Det er i anledning en klimastreik i delstaten Iowa at Expressen møter den ungen svensken.

Hun forteller at hun belager seg på å fortsette reisen i USA, og at hun ennå ikke vet når hun skal returnere til Sverige. Etter planen skal hun være på reisefot til klimaforhandlingene i Santiago i Chile, som avholdes mellom 2. og 13. desember.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Thunberg innrømmer imidlertid at hun til tider har kjent på lengselen etter å vende hjem.

- Du er langt hjemmefra. Hva savner du mest i Sverige?

- Menneskene. Min familie. Min søster. Hun (søsteren, journ.anm.) har det veldig vanskelig nå. Haterne går ikke bare etter meg, men også henne. Det er vanskelig å vite at ens egen søster har det dårlig.

- Og så savner jeg faktisk skolen.

Putin og Trump

16-åringen har tidligere karakterisert personangrep mot henne som forsøk på å lede debatten bort fra klimaendringene.

Tidligere denne uka gikk blant annet Russlands president Vladimir Putin ut og kritiserte henne.

- Ingen har forklart Greta at den moderne verden er kompleks og annerledes, og at folk i Afrika eller i mange asiatiske land ønsker samme levestandard som i Sverige, sa Putin på en energikonferanse i Moskva onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

USAs president Donald Trump har også tvitret sine meninger om henne, som de fleste har tolket som sarkastiske og et stikk mot svensken.

- Hva tenker du om uttalelsene deres?

- Det er negativt at de prøver å få oss til å stoppe. Men vi bør ta det som et kompliment – at de ser på oss som en stor trussel. Det betyr at vi har gjort en forskjell, sier Thunberg til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling