HJEMLENGSEL: Gretha Thunberg er i USA og skal ikke hjem til Sverige med det første. Hun forteller at søsteren hennes har det svært vanskelig mens hun er hjemmefra. Foto: Expressen Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Greta Thunberg: - Haterne går etter min søster

Greta Thunberg lar seg ikke påvirke av negative kommentarer, men i et intervju med Expressen forteller hun at «haterne» også går etter hennes egen søster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ingen av haterne klarer å påvirke meg, slår Greta Thunberg nok en gang fast i et omfattende intervju med Expressen.

Den unge klimaaktivisten har fått mye oppmerksomhet etter klimatoppmøtet i FN forrige uke, der hun hudflettet verdens ledere for ikke å gjøre nok for å bekjempe klimaendringene.

Hun har rettere sagt blitt både hyllet og hetset.

På spørsmål fra Expressen om hvordan hun har opplevd oppholdet i USA så langt, svarer hun:

- Det har vært bra, folk er veldig snille her. Jeg har fått mye støtte og hjelp.

- Hun har det vanskelig

Det er i anledning en klimastreik i delstaten Iowa at Expressen møter den ungen svensken.

Hun forteller at hun belager seg på å fortsette reisen i USA, og at hun ennå ikke vet når hun skal returnere til Sverige. Etter planen skal hun være på reisefot til klimaforhandlingene i Santiago i Chile, som avholdes mellom 2. og 13. desember.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

Thunberg innrømmer imidlertid at hun til tider har kjent på lengselen etter å vende hjem.

- Du er langt hjemmefra. Hva savner du mest i Sverige?

- Menneskene. Min familie. Min søster. Hun (søsteren, journ.anm.) har det veldig vanskelig nå. Haterne går ikke bare etter meg, men også henne. Det er vanskelig å vite at ens egen søster har det dårlig.

- Og så savner jeg faktisk skolen.

Putin og Trump

16-åringen har tidligere karakterisert personangrep mot henne som forsøk på å lede debatten bort fra klimaendringene.

Tidligere denne uka gikk blant annet Russlands president Vladimir Putin ut og kritiserte henne.

- Ingen har forklart Greta at den moderne verden er kompleks og annerledes, og at folk i Afrika eller i mange asiatiske land ønsker samme levestandard som i Sverige, sa Putin på en energikonferanse i Moskva onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

USAs president Donald Trump har også tvitret sine meninger om henne, som de fleste har tolket som sarkastiske og et stikk mot svensken.

- Hva tenker du om uttalelsene deres?

- Det er negativt at de prøver å få oss til å stoppe. Men vi bør ta det som et kompliment – at de ser på oss som en stor trussel. Det betyr at vi har gjort en forskjell, sier Thunberg til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer