Greta Thunberg-dokke vekker avsky

Romas borgermester raser etter at en dokke som skulle forestille den svenske klimaaktivisten, ble funnet hengende fra en bro.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Greta Thunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dukken skal forestille klimaaktivisten Greta Thunberg, og ble funnet hengende fra en veibro i Roma mandag, melder italienske medier.

Det får flere politikere til å se rødt - blant andre Romas borgermester, Virginia Raggi, som beskriver hendelsen som «skammelig».

- Hele Roma sender solidaritet til henne og hennes familie. Våre forpliktelser overfor klimaet stopper ikke, skriver hun på Twitter.

En anonym gruppe som kaller seg «The Awake» har påtatt seg ansvaret, skriver lokalavisa Il Messagero, men det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak.

Ved siden av dokka ble det funnet et skilt der det sto «Greta er din gud». Italiensk politi anser hendelsen som en drapstrussel, og har åpnet en etterforskning.

Greta Thunberg har fått massiv oppmerksomhet de siste ukene etter tordentalen under FN-toppuka i New York, der hun fyrte løs mot verdens toppledere.

- Hvordan våger dere! Vi kommer aldri til å tilgi dere. Vi kommer ikke til å la dere slippe unna med dette, freste 16-åringen.

På den ene sida hylles hun, men Thunberg har også blitt utsatt for en kaskade av hets og rykter, som hun selv har adressert på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer