Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn

Den svenske tenåringsaktivisten Greta Thunberg ble onsdag tildelt en internasjonal fredspris for barn for sitt arbeid i kampen mot klimaendringer.

FÅR FREDSPRIS: Greta Thunberg. Foto: NTB scanpix
FÅR FREDSPRIS: Greta Thunberg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredsprisen er stiftet av den nederlandske organisasjonen KidsRights Foundation, som har delt ut prisen siden 2005. Den 15 år gamle fredsaktivisten Divina Maloum fra Kamerun mottok også den samme prisen.

Utdelingsseremonien fant sted i Haag i Nederland, men Thunberg kunne ikke møte personlig. Hun krysser for tiden Atlanterhavet i båt på vei til FNs klimakonferanse i Madrid.

I en uttalelse sier hun imidlertid at hun er utrolig takknemlig og beæret over tildelingen.

Med fredsprisen følger 100.000 euro som skal investeres i prosjekter tilknyttet det vinnerne jobber for. Tidligere vinnere av prisen er blant annet Malala Yousafzai, som ble skutt i hodet av Taliban på grunn av sin kamp for jenters skolegang i Pakistan.

Thunberg ble kjent da hun begynte sin skolestreik foran den svenske Riksdagen i fjor sommer. Inspirert av den unge klimaaktivisten har titusenvis av barn rundt om i verden engasjert seg i klimasaken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer