BEDT OM LEGITIMASJON: Grete Vigdis Nordstrøm (66) ble bedt om legitimasjon da hun i går skulle kjøpe seg en rusbrus. Foto: Privat
BEDT OM LEGITIMASJON: Grete Vigdis Nordstrøm (66) ble bedt om legitimasjon da hun i går skulle kjøpe seg en rusbrus. Foto: PrivatVis mer

Grete (66) ble bedt om legitimasjon da hun skulle kjøpe en rusbrus

- Håper hun tar det som en kompliment, sier Bjørnar Mickelson i Rimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den daglige turen innom Rimi-butikken over gata ble noe annerledes for Grete Vigdis Nordstrøm (66) i Oslo i går.

Med seg i handlevogna hadde Nordstrøm, som blir pensjonist neste år, med seg en flaske rusbrus, men å få lov til å kjøpe den skulle vise seg å bli vanskelig.

Ekspeditøren bak kassa ville nemlig se legitimasjon, noe Nordstrøm ikke hadde tatt med seg til butikken.

- Jeg ble mildt sagt overrasket over spørsmålet. Det har jeg aldri opplevd tidligere, sier Nordstrøm.

Fødselsnummer Bak Nordstrøm dannet det seg kø da hun ikke kunne vise fram legitimasjon.

- Mange begynte å le, men han bak kassa virka helt uanfektet. Jeg forklarte at jeg snart en pensjonist og lurte på hva dette var for noe. Da svarte han at det var kontroll, forteller Nordstrøm.

- Jeg må jo le litt, men jeg synes det er i det drøyeste laget. Det er litt komisk, men det var ubehagelig når jeg stod der. Jeg finner meg ikke i å bli nektet å kjøpe en liten rusbrus i en alder av 66.

Til slutt ba butikkmedarbeideren bak kassa og Nordstrøms fødselsdato slik at han kunne sjekke alderen hennes, og hun fikk til slutt med seg alle varene, inkludert rusbrusen, hjem.

- Jeg har aldri opplevd maken. Jeg lurer veldig på hvem som har laget disse reglene, sier Nordstrøm.

Kompliment Bjørnar Mickelson, seniorrådgiver i Rimi, bekrefter at de har startet med strengere alderskontroll i butikkene, og at de har fått et system hvor ekspeditøren taster inn kundens fødselsdato slik at maskinen kan regne ut alderen.

Mickelson tror imidlertid personen som ekspederte Nordstrøm kan ha missforstått de nye reglene litt.

- Hvis ekspeditøren er usikker på om kunden er under 25 år skal han eller hun spørre om legitimasjon. Mens maskinen regner ut alderen får ekspeditøren bedre tid til å se på bildet på id-kortet, sier han.

- Jeg håper denne kvinnen kan ta det hele som en kompliment. Det kan se ut som hun har møtt på en litt overivrig butikkmedarbeider, sier Mickelson.

Han understreker at fødselsdatoen som tastes inn ikke lagres noe sted, og at systemet kun fungerer som en slags kalkulator.