Grete Faremo bedyrer at hun ikke har vurdert Mælands stilling

Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård blir Mælands etterfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Faremo har beordret Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård til ny politidirektør etter Øystein Mæland.

Ny sjef på plass - Han har vært Kripos-sjef og sjef for utrykningspolitiet, sier justisminister Grete Faremo under pressekonferansen i Nydalen i dag formiddag.

- Det blir også opprettet et bredt anlagt endringsprogram. Politidirektørens ledergruppe vil bli utvidet, la justisministeren til.

- Jeg har siden mandag konsentrert meg om det faglige innholdet i rapporten. Jeg har konsentrert meg om et fullstendig bilde av situasjonen etter kommisjonens rapport, forteller Faremo.

- Ikke vurdert Mæland Hun bedyrte overfor pressen at hun ikke hadde vurdert Mælands posisjon som politidirektør.

- Jeg har ikke vært der at jeg har vurdert om personer må gå, heller ikke Mæland. Men når det tunge arbeidet gjorde det umulig å utelukke personalendringer, måtte jeg derfor ha avklaring på om jeg var habil overfor Mæland, sier hun under pressekonferansen og forteller videre:

- Det grunnleggende alvoret i 22.julikommisjonens rapport tilsa nettopp det. Det var viktig for meg å gi korrekt orientering om min beslutning raskest mulig. Jeg orienterte Bård Vegar Solhjell som var fungerende statsminister i dette spørsmålet. Men igjen: Jeg understreker: Jeg var ikke der at jeg vurderte Mælands stilling, sier Faremo som forteller at hun skulle hatt et møte med Mæland i dag morges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer