Grete Faremo kan bli forsvarsminister

Jens Stoltenberg gir henne kjempe-comeback

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jens Stoltenberg har plukket ut Grete Faremo (Ap) som en av de fem foretrukne kvinnene til ministerposter, melder VG. Etter det avisa erfarer er hun mest aktuell som forsvarsminister.

- Jeg har sagt det før, og jeg kan gjenta at det ikke har vært naturlig for meg å ta noe definitivt farvel med politikken, sier Faremo selv til avisa.

Faremo er «director for law and corporate affairs» i Microsoft, Nord-Europa. Tidligere har hun vært direktør i Storebrand.

Grete Faremo har tidligere vært både bistandsminister og justisminister i Gro Harlems regjering, og olje- og energiminister i Thorbjørn Jaglands regjering. Hun ble sparket fra Jaglands regjering i 1997. Årsaken var at hun som justisminister ikke stoppet Overvåkingspolitiets ulovlige etterforskning mot Berge Furre. Han ble etterforsket for spionasje samtidig som han satt i Lund-kommisjonen som skulle granske ulovlig overvåking.

Jens Stoltenberg skal ha vært uenig i Jaglands avgjørelse om å sparke Grete Faremo. Om han velger Faremo som forsvarsminister, vil det være et stort comeback for henne. Hun har fortalt at hun følte seg offentlig ydmyket etter at hun mistet statsrådjobben sist.

Hvem som blir statsråd, blir avslørt først mandag.

Se hvem Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen tror får jobbene.

FORSVARSMINISTER: Jens Stoltenberg vil gi Grete Faremo jobben, ifølge VG. Foto: SCANPIX
FORSVARSMINISTER: Jens Stoltenberg vil gi Grete Faremo jobben, ifølge VG. Foto: SCANPIX Vis mer