Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grete Faremo kan komme tilbake

Skal være et av få høyaktuelle navn på Jens Stoltenbergs liste over nye kvinnelige Ap-statsråder.

KAN KOMME TILBAKE: Grete Faremo skal være aktuell for tre departement. Foto: Morten Holm / SCANPIX
KAN KOMME TILBAKE: Grete Faremo skal være aktuell for tre departement. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tidligere bistandsminister, justisminister og oljeminister Grete Faremo (Ap) skal være et av få høyaktuelle navn på Jens Stoltenbergs liste over nye kvinnelige Ap-statsråder.

Faremo vurderes som aktuell i minst tre ulike departementer, erfarer VG.

Den tidligere justisministeren blir av kretsen rundt Stoltenberg ansett som en potensiell statsråd med stor gjennomføringskraft og som dermed kan drive gjennom større reformer. Faremo var statsrådsaktuell også i 2005, men da reagerte venstresiden i Ap.

Kilder som følger Jens Stoltenbergs arbeid tett, forteller at Aps største bekymring rundt regjeringskabalen skal være mangelen på kvinnelige statsrådskandidater.

Det er ennå ikke avklart hvor mange departementer det vil bli etter endringene, men inkludert statsministeren vil Ap ha minst ti regjeringsmedlemmer, trolig elleve. Fem av disse bør ifølge Aps egne regler være kvinner.

I store deler av Ap regner man det som klart at Sylvia Brustad slutter i regjeringen, men ifølge VG er ikke dette endelig avgjort.

Stoltenberg må uansett hente inn to eller tre nye kvinnelige Ap-statsråder. I stortingsgruppen skal det bare være to aktuelle kvinnelige kandidater

Nyvalgte Ingalill Olsen fra Finnmark er en av dem, men trolig kun som fiskeriminister. Den andre er Marianne Aasen fra Akershus. Hun skal være aktuell for flere departementer, blant annet Barne- og likestillingsdepartementet.(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling