Grete Kundsen: Ikke ukjent med samtalene

PARIS (Dagbladet. no): Næringsminister Grete Knudsen, for øyeblikket på OECD-møter i Paris, bekrefter at samtalene mellom Telenor og Tele Danmark ikke har vært helt ukjent, men at Staten ikke har vært inne i noen diskusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Telenor er et børsnotert selskap som definerer sin strategi gjennom styret, sier statsråd Knudsen til Dagbladet.no. Statsråden sier at Telenor har vært ute i Europa og andre steder og at vanligvis blir styret og aksjonærene informert, men at dette ikke er gjort i dette tilfellet.

- Vi har ikke vært helt ukjent med at det har vært samtaler, men uten at Staten har vært inne i noen diskusjoner, sier Knudsen.

Staten har som kjent en eierandel på 77 prosent i Telenor. Hvis fusjonen mellom Telenor og Tele Danmark blir effektiv må staten redusere sin eierandel. Kjell Opseth (AP) hevder at det ikke er noe problem for Staten å selge seg ned fra 77 til 51 prosent, og at man har full styring selv med 33 prosent.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Grete Knudsen. Hun vil ikke gå inn i noen realiteter.

- Alle spekulerer, alle har sin mening, sier statsråden.

Telenor bekreftet i dag at selskapet forhandler med SBC Communications om eierandelen i Tele Danmark. SBC eier 42 prosent av tidligere Tele Danmark. Aksjeposten har ifølge Dagens Nærlingsliv. no en markedsverdi på rundt 30 millioner kroner. En fusjon mellom Telenor og Tele Danmark vil gjøre selskapene til en nordisk gigant.

- Slike samtaler kan eller kan ikke fortsette, sier Telenor på sine hjemmesider og vil ikke kommentere ytterligere.