Grete Waitz lei av fylleimage

- For mange er Grete Waitz-løpet en kjærkommen anledning til å ta en fest i hovedstaden. Nå vurderer Grete Waitz å trekke navnet sitt fra det årlige løpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Waitz er misfornøyd med at fylla og festen får større oppmerksomhet enn løpingen. Hun vurderer nå å trekke navnet sitt fra det årlige Grete Waitz-løpet i Oslo.

- Grete Waitz-løpet er et idrettsarrangement, men for mange er det også en anledning til å ta en fest i Oslo. Media har skapt et inntrykk av at det nærmest er en fyllefest, sier Jils Jostein Helland til Aftenposten. Helland sitter i styret for Grete Waitz-løpet. Han understreker at Waitz ikke ønsker å trekke seg.

Aftenposten har ikke klart å få tak i Waitz, som er på reise i USA. Mannen Jack bekrefter imidlertid at navnet på løpet er blant de ting som vurderes for å forbedre arramgenentet. - Et av alternativene kan være å samarbeide med andre arrangører, sier han. Ektemannen sier det er klart at Waitz ikke er fornøyd med medieomtalen av løpet.

Helland tror det kan bli vanskelig å endre imaget og endre deltagelsen, som er blitt nesten halvert i løpet av de siste årene. - Vi kan jo båpe at joggebølgen tar seg opp igjen i Norge, som i andre land, sier han.