Grethe Fossum er død

Ap-politikeren ble 74 år.

SENTRAL AP-POLITIKER: Grethe Fossum innehadde sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet i en årrekke. Arkivbilde: Espen Røst / Dagbladet
SENTRAL AP-POLITIKER: Grethe Fossum innehadde sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet i en årrekke. Arkivbilde: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ap-politikeren Grethe Fossum gikk bort torsdag, opplyser partiet. Hun ble 74 år.

- Med Grethe Fossums bortgang har vi mistet en markant og tydelig talskvinne for de svakeste i samfunnet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til Dagbladet.

Fossum satt i flere perioder som representant eller vararepresentant på Stortinget, og møtte sist som vara for Sylvia Brustad i perioden 2001-2005.

Hun var også varaordfører i Grue i Hedmark 1987-1991, og medlem av Ap's sentralstyre 1992-2002. Hun er mor til Rema 1000s kommunikasjonsdirektør Mette Fossum (45).

- Etter tida på Stortinget engasjerte Grethe seg særlig i asylbarnas sak. Hun bidro til å gi en stemme i samfunnsdebatten til dem som ikke selv ble hørt. Vi takker henne for den store innsatsen hun la ned for partiet. Hun vil bli dypt savnet av mange partikamerater, sier Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer