Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gretne gamle Ap-gubber

Ap-kvinnene er lei Thorbjørn Berntsen, Reiulf Steen og resten av Jurassic Park-gjengen. Nå vil de vinne tilbake kvinnestemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap har mistet grepet om kvinnene, og de gamle Ap-gubbene får dem ikke tilbake, mener kvinner i partiet. Likestillingsdirektør Ingunn Yssen, som er tidligere Ap-statssekretær, mener Ap mistet grepet på kvinnene den dagen Gro Harlem Brundtland trakk seg.

- Ap har sluttet å ta kvinner på alvor. Gro tok det på alvor, hun var kvinne selv. Hun gikk inn for å bygge flere barnehager, fordi hun hadde hatt barn selv, og visste at det var et behov for det. Hun utvidet foreldrepermisjonen fordi hun selv hadde erfart at det var et behov for det, sier Yssen til Dagsavisen.

At partiets videre vei skal meisles ut av «gretne, gamle gubber» som Thorbjørn Berntsen og Reiulf Steen, toneangivende deltakere i en TV-debatt om sosialdemokratiets framtid onsdag, provoserer Yssen.

- Da jeg så «Holmgang», tenkte jeg «Jurassic Park» inne i meg. Disse mennene har mange reflekterte tanker, men kan ikke og bør ikke representere Aps framtid, sier hun, med klar adresse til Steens forslag om Yngve Hågensen som ny partileder.

Yssen får langt på vei støtte i sine påstander om gubbeveldet i Ap fra AUF-leder Eva Kristin Hansen.

- Jo da, vi har mange bedrevitende, gamle menn i Ap, det kan det nesten ikke være noen tvil om, sier Hansen, som likevel mener partiet har en god kvinnepolitikk det kan jobbe videre på.

- Generelt er det godt mulig vi må gå i oss sjøl, og styrke kvinneprofilen vår bedre, slik at vi kan vinne noen av de kvinnelige stemmene tilbake, sier Hansen.

Nestleder Grethe Ernø Johansen i Aps kvinnepolitisk utvalg innrømmer at partiet ikke har lyktes i å komme ut med sitt kjønnspolitiske budskap. Hun er lei av kranglingen om ledervervet i partiet, og legger ikke skjul på at en kvinne i lederstolen ville være av det gode.

- Inntrykket av partiet utad er mannsdominert og forgubbet, og det hadde vært godt med et friskt pust og en sterk kvinne i lederstolen. Kanskje vi kan få til det ved neste korsvei, sier Johansen til Klassekampen.

(NTB)

Hele Norges coronakart