Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gretne lever like lenge som lykkelige

Ja, det er forsket på.

IKKE KORTERE: - Folk bør konsentrere seg om det som virkelig forkorter livet, som røyking og fedme, sier professor Richard Peto. Foto: NTB Scanpix
IKKE KORTERE: - Folk bør konsentrere seg om det som virkelig forkorter livet, som røyking og fedme, sier professor Richard Peto. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er helt greit å være gretten, det forkorter i hvert fall ikke livet, sier de som har forsket på akkurat det.

Forskerne spurte seg om lykkelige kvinner lengre enn ulykkelige kvinner - og fant ut at det gjør de ikke. Mens det å være syk gjør deg ulykkelig, er det å være litt gretten ikke nok til å forkorte livet.

- Folk bør konsentrere seg om det som virkelig forkorter livet, som røyking og fedme, sier professor Richard Peto ved universitetet i Oxford, en av dem som står bak studien.

Resultatene er basert på svar fra 715.000 britiske kvinner i alderen 50 til 69 år, som tok del i en brystkreftundersøkelse på 1990-tallet. Nesten 40 prosent av dem sa at de var stort sett lykkelige, mens 17 prosent fortalte at de var ulykkelige. Ti år etterpå var 4 prosent døde, og forskerne fant ingen forskjell på dødeligheten blant lykkelige og ulykkelige.

Studien ble publisert i det medisinske tidsskriftet Lancet onsdag. Den sier ingenting om gretne, gamle gubber. Med dem kan det selvsagt være annerledes.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media