GODS: Greven Frederik Christian Adam Moltke omkom i en skiulykke i Japan i forrige uke. Han eide Danmarks største gods, Bregentved. Foto: Google Earth
GODS: Greven Frederik Christian Adam Moltke omkom i en skiulykke i Japan i forrige uke. Han eide Danmarks største gods, Bregentved. Foto: Google EarthVis mer

Greve Frederik Moltke (27) er død

Eide Danmarks største gods verdt 1,2 milliarder kroner.

Den 27 år gamle greven Frederik Christian Adam Moltke av Danmarks største gods Bregentved, har omkommet i en skiulykke.

Ulykken skjedde i Japan 23. januar, skriver Sjællandske Medier og Ekstra Bladet torsdag.

Godsforvalter Anders Dolmer uttaler atdet har vært en sjokk for familien.

- Vi er naturligvis alle veldig påvirket av det som har skjedd. Vi er alle i sorg, sier han på vegne av familien.

Han skal begraves fra Tureby kirke førstkommende lørdag klokka 13.00.

1,2 milliarder

Den unge greven var utdannet jordbruksøkonom, bosatt i London og jobbet for et britisk firma som utviklet landbruksprodukter.

Dolmer forteller ifølge Ekstra Bladet at planen var at 27-åringen skulle ta over familiebedriften i framtida.

- Han hadde foreløpig nok å gjøre med den jobben han hadde i London, men tanken var at han en dag skulle komme hjem og overta virksomheten, sier han.

Bregentved gods ved Haslev på Sydsjælland er på 6.555 hektar, har en anslått verdi på over 1,2 milliarder norske kroner og produserer 120 000 slaktesvin årlig.

27 år gamle Frederik Moltke tok over eierskapet av Bregentved fra sin far, greve Christian Moltke i fjor, ifølge Sjællandske Medier.

Lange tradisjoner

Bregentved gods har tradisjoner som strekker seg langt tilbake i tid, og ble ifølge danske BT nevnt så tidlig som i 1319.

I 1718 ble godset kjøpt av Frederik den 4. Bregentved, og i 1746 ga han det i gave til sin statsminister og rådgiver A. G. Moltke.

Siden den gang har godset vært i familiens eie, og har vært drevet som «en av Europas store jordbruksvirksomheter» med omlag 35 ansatte.