«Greven» pågrepet i Oslo

Den etterlyste Varg Vikernes ble natt til mandag pågrepet da to politibiler torpederte bilen han kjørte på Helsfyr i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Dette er Varg Vikernes
 • Advokat Elden: - Han er frustrert

  Den etterlyste Varg Vikernes truet søndag ettermiddag en familie i Buskerud til å gi fra seg bilen. Natt til mandag ble han pågrepet da to politibiler torpederte bilen på Helsfyr i Oslo.

  Bilen med en familie på tre, et foreldrepar og en ungdom, ble stanset av en mann til fots i Lyngdal i Numedal i Buskerud i 16.30-tiden søndag.

  - De har forklart at de ble truet med en pistol til å gå ut av bilen, og at mannen så stakk fra stedet med den, sier politiadvokat Knut Svalheim i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

  Bilen ble etterlyst internt i politiet. Ifølge Svalheim fikk de tidlig mistanke om at pistolmannen var den etterlyste Varg Vikernes, men bekreftelsen kom først etter pågripelsen.

  Ble sett


  Oslo-politiet fikk ved midnatt melding fra en sivil politibil fra Romerike om at de tilfeldigvis hadde sett den etterlyste bilen på E6 på vei mot Oslo. På grunn av mistanken om at Vikernes var bevæpnet, gikk politiet ut mannsterke med fem politibiler og bevæpning.

  - Vi ga signaler til Vikernes om at han skulle stanse, men da han ikke gjorde det ble vi nødt til å klemme bilen hans inne mellom to politibiler. Det ble en liten bulk, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

  Ikke bevæpnet


  Vikernes var alene i bilen. Han skal ikke ha vært bevæpnet eller oppført seg truende under pågripelsen, som skjedde klokka 00.45. Politiet skal ikke ha funnet noen pistol i bilen.

  Vikernes ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Øystein Aarseth og for tre kirkebranner. Han hadde fått permisjon fra klokka 7 til klokka 24 lørdag fra Berg fengsel i Tønsberg, der han var innvilget åpen soning. Da han ikke dukket opp som avtalt etter permisjonen, ble han etterlyst.

  Uavklart om soning


  Vestfold-politiet vil først på formiddagen mandag ta stilling til hva som skal skje videre med Vikernes.

  - Vi vil vurdere å be om varetektsfengsling når det eventuelt blir klargjort om det har foregått noe straffbart, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NTB.

  Han sier at andre alternativer er overføring til annen soningsanstalt som ikke er åpen, eller tilbakeføring til Berg fengsel.

  NTB

NEKTET Å STOPPE: Varg Vikernes ble pågrepet i Oslo etter ett døgn på frifot.