Grevinne Augusta myrdet

PARIS (Dagbladet): Alt tyder nå på at den vakre italienske grevinnen Francesca Vacca Agusta (58) ble myrdet. Hun ble funnet død den 22. januar. Francesca var enke etter «helikopterkongen» Corrado Agusta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen er nå i full gang.

Det tok det franske politiet åtte dager å identifisere liket noen turgåere fant på stranda i Cap Bénat på Den franske riviera 22. januar. Liket var oppspist av fisk, fullt av blåmerker, med et stort sår i hodet og uten føtter.

På ringfingeren hadde kvinnen to gifteringer, som til slutt gjorde det mulig for italienske Domenico Vacca Graffani å identifisere sin søster, grevinne Francesca som forsvant fra sin luksusvilla i Portofino 8. januar.

Skulle bade

Klokka 19.00 den kalde kvelden gikk hun ut for å ta et bad, iført badekåpe og tøfler, og kom aldri tilbake. Den daværende elskeren Tirso Rosiario Roncado fra Mexico og venninnen Suzanne var de siste som så henne i live.

Italiensk politi fant badekåpa, full av blodflekker, på kanten av et stup. Men det var ingen blodspor på klippene, og liket ble aldri funnet - inntil det dukket opp 400 kilometer unna.

Francesca var et hett navn, etter at den tidligere toppmodellen giftet seg i 1974 med styrtrike og tjue år eldre Corrado Agusta, eieren av helikopterfabrikken av samme navn.

Jetsett

- Han hadde like blå øyne som A109-helikoptrene sine, sa Francesca.

Paret var toppen av jetsettet, med luksusvillaer over halve kloden. Særlig Villa Altachiara. Den slående vakre grevinnen i sine elegante kjoler og klirrende smykker var et soleklart midtpunkt, alltid med et glass i hånda.

Da grev Agusta døde for tolv år siden, måtte Francesca kjempe mot sin stesønn for å beholde sin del av arven. Det endte med forsoning, og en fordeling av Agustas formue anslått til 1,3 milliarder kroner.

Da hadde hun i lengre tid hatt en ti år yngre elsker, sosialisten Maurizio Raggio. Han hjalp grevinnens nære venn, tidligere statsminister Bettino Craxi, med å hvitvaske betydelige summer Craxi hadde mottatt i bestikkelser. Til det brukte Raggio delvis grevinnens konti.

Francesca Vacca Agusta hadde også andre venner. Jula 1993 ferierte tidligere statsminister Silvio Berlusconi i Villa Altachiara.

Flukt

I 1994 måtte hun flykte med Raggio til Mexico. Operasjon Hvite hender-dommeren, Antonio Di Pietro, anklaget paret for å ha hvitvasket mer enn 130 millioner kroner for Craxi.

I 1997 ble grevinnen arrestert og utlevert til Italia. Der samarbeidet hun med politiet og slapp unna med 15 måneders fengsel, som hun sonet to dager av.

Obduksjonsrapporten stadfester at døden først inntraff rundt 15. januar. Grevinnen hadde ikke vann i lungene, og kan ikke være død av drukning. Dødsårsaken er slaget i hodet. Politiet utelukker selvmord, men har flere hypoteser.

Det skal være flere testamenter, et som tilgodeser Raggio, og et annet som tilgodeser Roncado og Suzanne.

<B>JET-SETER:</B> Grevinne Fransesca Vacca Agusta var et yndet fotoobjekt og deltok hyppig der de rike og vakre møtes.