Griller Breivik om terror-medhjelpere

I fjor konkluderte politiet med at Breivik var alene om terrorhandlingene. Likevel konfronteres han fortsatt i avhør om mulige medhjelpere.

HARDERE AVHØR: Anders Behring Breivik spørres fortsatt ut av politiet om han hadde medhjelpere i planleggingen eller gjennomføringen av terrorhandlingene 22. juli. Bildet er fra fengslingsmøtet tidligere i år. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HARDERE AVHØR: Anders Behring Breivik spørres fortsatt ut av politiet om han hadde medhjelpere i planleggingen eller gjennomføringen av terrorhandlingene 22. juli. Bildet er fra fengslingsmøtet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst gikk politiet ut og avviste at terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) hadde medhjelpere. Ifølge politiet hadde han vært alene på Utøya og alene om å lage bomba. Terrorcellene og tempelridderordenen Breivik påberopte seg, er blitt avvist som oppspinn.

- Vi mener han har gjort dette alene. Det er ikke avdekket noen medhjelpere i noen form. For hver dag som går blir vi sikrere, uttalte politiadvokat Christian på en pressekonferanse 13. oktober 2011.

Dagbladet kan i dag avsløre at politiet nå, fem måneder seinere, fortsatt bruker mye tid på å konfrontere Breivik om mulige medhjelpere.

- Det sentrale temaet nå er medvirkere. Vi har lenge sagt at vi ikke tror noe på det, men vi har også sagt at vi ikke har konkludert endelig, og det har vi fortsatt ikke gjort. Vi konfronterer ham med all mulig informasjon fra etterforskningen som vi mener tilsier at det ikke er medvirkere eller noen organisasjon, slik han hevder, sier Hatlo til Dagbladet.

Spør om tempelriddere Forsvarer Vibeke Hein Bæra opplyser at politiet spesielt er interessert i Knights Templar, organisasjonen Breivik hevder han er del av. Bæra sier politiet er opptatt av både eventuelle medhjelpere og ideologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer