Grilles av forsvarer: - Så på ham som en mulighet

Forsvarerne forsøker å så tvil om den fornærmede mannens troverdighet.

PREGET: Mannen i 20-åra var tydelig preget da han forklarte seg i Nord-Troms tingrett i dag. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix
PREGET: Mannen i 20-åra var tydelig preget da han forklarte seg i Nord-Troms tingrett i dag. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TROMSØ (Dagbladet): Svein Ludvigsen (72) startet dag to av rettssaken med å flytte seg fra tiltaleplassen til et sete lenger bak i lokalet. Det var et ønske fra en av de fornærmede mennene, som i dag skal fortsette sin forklaring.

Bistandsadvokat Gunhild Bergan i Advokatfirmaet Elden forklarte retten at dette ville gjøre det enklere for ham å svare på spørsmål fra forsvarerne, fordi han ikke ønsket å se på Ludvigsen.

Den fornærmede mannen ga i går rystende detaljer om overgrepene han hevder han har vært utsatt for. Han så mye ned i pulten foran seg og knakk sammen flere ganger.

Ludvigsen, som nekter straffskyld, satt bare tre meter unna den over 40 år yngre mannen da han inntok vitneboksen.

- Snakket om makt

Ludvigsens forsvarere har brukt mye av sin utspørring i dag på å spørre ut mannen i 20-åra om hans asylhistorie og hvordan han kom til Norge. Forsvarerne gikk også gjennom forskjellige utredninger gjort av mannen både da han søkte opphold i Norge og i forbindelse med etterforskningen i Ludvigsen-saken.

Forsvarer Per Zimmer viser til at den fornærmede mannen tidligere har uttalt at han ikke ønsket å snakke med de ansatte på asylmottaket fordi han ikke stolte på dem, og at han bare ville snakke med Svein Ludvigsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer