Grilles om nevøens kjærlighet

SKIEN (Dagbladet): I dag blir Gamal Hosein konfrontert med påstandene om Grys angivelig seksuelle forhold til Arkan Hosein. Ifølge politiet ligger motivet for drapet her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den israelske politimannen Harby Frimet er det ingen tvil:

- I et avhør med oss innrømmet Arkan Hosein at han hadde hatt et seksuelt forhold til sin norske tante, fastslo Frimet da Dagbladet i fjor intervjuet ham i Haifa.

Her ligger det sentrale spørsmålet: Hadde den nå 17 år gamle nevøen til Gamal Hosein et forhold til Gry?

Det springende spørsmålet er når Gamal Hosein fikk vite om ryktene om nevøen og Gry. Er det slik Hosein har hevdet, fikk han først høre om det etter at Gry ble meldt savnet.

Aktoratet skal i retten i dag forsøke å bevise det motsatte. Politiets hypotese er at Gry og Gamals nevø Arkan hadde et nært intimt forhold.

Da statsadvokat Kjetil Omholt og forsvarer John Christian Elden var i Haifa på bevisopptak ble Arkan, som er sønn av Gamal Hoseins nest eldste bror, avhørt i israelsk rett. Gutten avviste at han hadde hatt et uvanlig tett forhold til Gry.

Men flere vitner har i politiavhør mer enn antydet at Arkan og Gry var intime.

<B>HARDKJØR: I dag vil aktoratet ved statsadvokat Kjetil Omholt og politiadvokat Jon Borgen starte hardkjøret mot Gamal Hosein om konas forhold til hans unge nevø i Israel.