Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Rettssaken mot Peter Madsen:

Grillet om groteske videoer, sms-er og drapstekster

Aktor mener det er påfallende likhetstrekk mellom drapsvideoer og tekster som Peter Madsen (47) har søkt på eller hatt liggende. - Tilfeldig, svarte Madsen, som i går verken ville se filmene eller fortelle retten om parteringen.

- EMOSJONELLE ÅRSAKER: Peter Madsen sa i retten i går at han det er emosjonelle grunner til at han har sett filmer som viser halshogging av kvinner. Da filmene i går ble vist for retten, ville han ikke se dem, sa han. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Reuters
- EMOSJONELLE ÅRSAKER: Peter Madsen sa i retten i går at han det er emosjonelle grunner til at han har sett filmer som viser halshogging av kvinner. Da filmene i går ble vist for retten, ville han ikke se dem, sa han. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Reuters Vis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): I går måtte drapstiltalte Peter Madsen (47) svare på flere konfronterende spørsmål fra aktor Jacob Buch-Jepsen i Københavns byrett, hvor han står tiltalt for overlagt drap på svenske Kim Wall (30).

Aktor mente det var påfallende likhetstrekk mellom mye av det groteske materiale Madsen har googlet på nett, og materiale han har på sin harddisk - og det påtalemyndigheten mener Wall ble utsatt for i ubåten Nautilus den 10. august i fjor. Spørsmålene ubåtkapteinen måtte svare på, var mange:

Hvorfor søkte han på en video av halshogging av en kvinne 16 timer før seilasen med Wall?Hvorfor hadde han seksualiserte videoer på sin harddisk som viste drap av kvinner?Hvorfor lå det sju tekster der også, med blant annet «oppskrifter på hvordan man tar livet av sin sexpartner»?Hvorfor tekstet han en venninne seks dager før seilasen med Kim Wall, der han skrev «Jeg binder deg fast og gjennomborer deg med et stekespyd»?

Ville ikke se filmene

Peter Madsen (47) ville ikke se videoene politiet har funnet på hans harddisk. Da de to animasjonsfilmene fra hans harddisk skulle vises, protesterte han voldsom:

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?