- EMOSJONELLE ÅRSAKER: Peter Madsen sa i retten i går at han det er emosjonelle grunner til at han har sett filmer som viser halshogging av kvinner. Da filmene i går ble vist for retten, ville han ikke se dem, sa han. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/Reuters
- EMOSJONELLE ÅRSAKER: Peter Madsen sa i retten i går at han det er emosjonelle grunner til at han har sett filmer som viser halshogging av kvinner. Da filmene i går ble vist for retten, ville han ikke se dem, sa han. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/ReutersVis mer

Rettssaken mot Peter Madsen:

Grillet om groteske videoer, sms-er og drapstekster

Aktor mener det er påfallende likhetstrekk mellom drapsvideoer og tekster som Peter Madsen (47) har søkt på eller hatt liggende. - Tilfeldig, svarte Madsen, som i går verken ville se filmene eller fortelle retten om parteringen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): I går måtte drapstiltalte Peter Madsen (47) svare på flere konfronterende spørsmål fra aktor Jacob Buch-Jepsen i Københavns byrett, hvor han står tiltalt for overlagt drap på svenske Kim Wall (30).

Aktor mente det var påfallende likhetstrekk mellom mye av det groteske materiale Madsen har googlet på nett, og materiale han har på sin harddisk - og det påtalemyndigheten mener Wall ble utsatt for i ubåten Nautilus den 10. august i fjor. Spørsmålene ubåtkapteinen måtte svare på, var mange:

Hvorfor søkte han på en video av halshogging av en kvinne 16 timer før seilasen med Wall?Hvorfor hadde han seksualiserte videoer på sin harddisk som viste drap av kvinner?Hvorfor lå det sju tekster der også, med blant annet «oppskrifter på hvordan man tar livet av sin sexpartner»?Hvorfor tekstet han en venninne seks dager før seilasen med Kim Wall, der han skrev «Jeg binder deg fast og gjennomborer deg med et stekespyd»?

Ville ikke se filmene

Peter Madsen (47) ville ikke se videoene politiet har funnet på hans harddisk. Da de to animasjonsfilmene fra hans harddisk skulle vises, protesterte han voldsom:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn