Olje-Norge:

Grillet om ukultur: - Det er synd

Tidligere ressursdirektør mener oljebyråkratiet siler informasjonen Stortinget har fått om landets store oljeprosjekter. Tidligere oljeminister Ola Borten Moe avviser påstanden.

HØRING: Tidligere olje-og energiminister Ola Borten Moe under åpen høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen i forbindelse med behandlingen av saken om Olje- og energidepartementets håndtering av åpningen av Barentshavet sørøst. Foto: Heiko Junge / NTB
HØRING: Tidligere olje-og energiminister Ola Borten Moe under åpen høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen i forbindelse med behandlingen av saken om Olje- og energidepartementets håndtering av åpningen av Barentshavet sørøst. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dagen i dag har mer enn antydet både ukultur i oljeforvaltningen og et byråkrati som ofte tar side i sakene de skal gi faglig informasjon om, sier SVs Freddy André Øvstegård til Dagbladet.

Stortingets kontrollkomité holdt i dag høring om hva som skjedde da Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeleting i 2013.

I gjentatte avsløringer om Goliat-feltet i Barentshavet har Dagbladet over flere år rettet oppmerksomhet mot lønnsomheten i området og måten det politiske arbeidet ble utført i forkant av åpningen.

- Informasjon siles

Tidligere ressursdirektør i Oljedirektoratet, Rolf Wiborg, kom under høringen med krasse beskyldninger om hvordan oljebyråkratiet i Norge fungerer i praksis.

Wiborg hevdet blant annet at informasjon siles før det når politikerne, og at olje- og energidepartement aktivt styrer faglige prosesser i direktoratet.

Øvstegård i SV er ikke fornøyd med svarene som kom på anklagene fra Wiborg.

- Jeg opplever et embedsverk i forsvarsposisjon, som bruker mer tid på å komplisere, og ikke svarer ydmykt på Stortingets bekymringer. Etter deres bortforklaringer sitter vi igjen med store ubesvarte spørsmål, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer