Olje-Norge:

Grillet om ukultur: - Det er synd

Tidligere ressursdirektør mener oljebyråkratiet siler informasjonen Stortinget har fått om landets store oljeprosjekter. Tidligere oljeminister Ola Borten Moe avviser påstanden.

HØRING: Tidligere olje-og energiminister Ola Borten Moe under åpen høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen i forbindelse med behandlingen av saken om Olje- og energidepartementets håndtering av åpningen av Barentshavet sørøst. Foto: Heiko Junge / NTB
HØRING: Tidligere olje-og energiminister Ola Borten Moe under åpen høring i Kontroll- og konstitusjonskomiteen i forbindelse med behandlingen av saken om Olje- og energidepartementets håndtering av åpningen av Barentshavet sørøst. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dagen i dag har mer enn antydet både ukultur i oljeforvaltningen og et byråkrati som ofte tar side i sakene de skal gi faglig informasjon om, sier SVs Freddy André Øvstegård til Dagbladet.

Stortingets kontrollkomité holdt i dag høring om hva som skjedde da Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeleting i 2013.

I gjentatte avsløringer om Goliat-feltet i Barentshavet har Dagbladet over flere år rettet oppmerksomhet mot lønnsomheten i området og måten det politiske arbeidet ble utført i forkant av åpningen.

- Informasjon siles

Tidligere ressursdirektør i Oljedirektoratet, Rolf Wiborg, kom under høringen med krasse beskyldninger om hvordan oljebyråkratiet i Norge fungerer i praksis.

Wiborg hevdet blant annet at informasjon siles før det når politikerne, og at olje- og energidepartement aktivt styrer faglige prosesser i direktoratet.

Øvstegård i SV er ikke fornøyd med svarene som kom på anklagene fra Wiborg.

- Jeg opplever et embedsverk i forsvarsposisjon, som bruker mer tid på å komplisere, og ikke svarer ydmykt på Stortingets bekymringer. Etter deres bortforklaringer sitter vi igjen med store ubesvarte spørsmål, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.