Grillforbud flere steder i landet: - Skogbrannindeksen viser blodrødt

Skogbrannfaren er stor flere stedet i landet og i enkelte kommuner er det innført totalforbud mot utendørs ild.

FORBUD: I flere kommuner er det nå totalforbud mot å fyre opp engangsgriller utenfor din egen hage. Det oppfordres også til varsomhet i nesten hele Norge fra Trøndelag og sørover på grunn av stor skogbrannfare. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FORBUD: I flere kommuner er det nå totalforbud mot å fyre opp engangsgriller utenfor din egen hage. Det oppfordres også til varsomhet i nesten hele Norge fra Trøndelag og sørover på grunn av stor skogbrannfare. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag er det totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs i de seks Agder-kommunene Søgne, Songdalen, Vennesla, Birkenes, Lillesand og Kristiansand.

Samme forbud er allerede innført i Kongsberg kommune og Numedalskommunene i Buskerud. I Oslo er det innført totalforbud mot å gjøre opp ild i skog og mark eller i nærheten.

Årsaken er den enorme skogbrannfaren i området. Meget stor skogbrannfare har verdien 70 på indeksen, men de nåværende nivåene flere steder i landet sprenger skalaen for skogbrannfare og vil de fleste steder øke de neste dagene.

OBS-varsel

Kongsberg i Buskerud har den høyeste skogbrannfaren, med 161 på skalaen. Også Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Hordaland og Trøndelag har steder med meget høy skogbrannfare.

På Yr er det sendt ut obs-varsel for tre områder. Dette gjelder Østafjells, Vestlandet sør for Stad og for Møre og Romsdal og Trøndelag.

For samtlige områder gjelder oppfordringen om at folk må være forsiktige med bruk av ild. Det vil være tørt, og faren for brann er stor så lenge det ikke kommer nedbør av en viss mengde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer