Grillkongen

Carl Gustaf sørger for å holde brannvesenet i arbeid når han griller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi pleier å hysje ned alarmene og skylde på teknisk feil, sier brannsjef Nils Holmén ved Ekerö brannforsvar til Expressen.

Svenskekongens brennende interesse for matlaging har ikke gått brannvesenet hus forbi. Mer enn en gang har de fått alarm fra Drottningholm og funnet kongen i full sving over grytene.

Det var kongen selv som avslørte hans hang til røykfyllt kokkelering. I en tale til det Gastronomiske akademiet avslørte Carl Gustaf at han har lært endel triks av alle staselige middager han har inntatt.

- Men et par ting har jeg ikke klart å løse. Hvordan får man grillet kjøttet uten at brannalarmen går og hele Västerorts brannvesen rykker ut til Drottningholm, spurte han.

Det svenske hoffets markante pressesjef Elisabeth Tarras-Wahlberg bekrefter kongens gastronomiske problem.

- Det har skjedd flere ganger at brannvesenet har rykket ut. Brannalarmene er følsomme på Drottningholm fordi man er så redd for alle kulturskatter som fins der- Da hender slike ting, sier hun til avisa.

Nå er varslingsrutinene endret. Før gikk alarmen rett til brannvesenet, nå varsler slottvakten brannvesenet dersom det virkelig er fare på ferde.

Men pressesjefen mener at kongen virkelig er flink til å lage mat. Det er ikke tilfeldig at han er innvalgt i det Gastronomiske akademiet, mener hun.

MATGLAD: Carl Gustaf er en racer bak grytene.