Grillsjokk: Advarer mot gassflaske etter voldsom eksplosjon

Her er den norske gass-sjefens råd mot uhell som i Danmark.

ETT AV RÅDENE: Gassflaska må alltid stå ved siden av grillen under bruk, påpeker salgssjefen i Primagaz Norge. Ilustrasjonsfoto: Aftenposten/NTB Scanpix.
ETT AV RÅDENE: Gassflaska må alltid stå ved siden av grillen under bruk, påpeker salgssjefen i Primagaz Norge. Ilustrasjonsfoto: Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danske forbrukermyndigheter og den internasjonale gassleverandøren Primagaz gikk onsdag bredt ut og tilbakekalte grill-gassflasker som brukes i hager og på terrasser over hele Danmark.

Det har vært flere eksplosjoner de siste årene ved bruk av blå 5- og 10-kilosflasker av merket Primagaz Primadonna/Compolite CS.

Da danske Arbejdstilsynet og Primagaz i samarbeid skulle teste flasketypen det har vært uhell med, gikk det riktig galt.

- Testserien ble avbrutt da noen av flaskene eksploderte voldsomt etter at de hadde vært utsatt for flammer i få minutter, skriver Arbejdstilsynet om testhendelsen som utløste tilbakekalling av flaskene.

Branner i forkant av eksplosjonene i forkant av denne testen, har i flere tilfeller startet med lekkasje i morkne slanger mellom flaskene og grillen.

Ingen mennesker er blitt skadd i de registrerte grilleksplosjonene i Danmark.

Primagaz er også en stor gassleverandør her i landet. Salgssjef Richard W. Wright i Primagaz Norge kjenner godt til grilluhellene i Danmark.

Nytt materiale

Med hånden på hjertet kan han berolige norske grillkokker og hagegjester mot samme skremmende opplevelser som i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer