Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grillspydet gikk gjennom hodet til Xavier (10): - Er jeg død?

– «Mirakuløst» vil være et passende ord for å beskrive hva som skjedde, sier kirurgen.

BLIR HELT FRISK: Det ser ut til at 10 år gamle Xavier kommer til å bli helt frisk etter å ha fått et grillspyd av metall gjennom hodet. Foto: Medical News Network/AP/NTB Scanpix
BLIR HELT FRISK: Det ser ut til at 10 år gamle Xavier kommer til å bli helt frisk etter å ha fått et grillspyd av metall gjennom hodet. Foto: Medical News Network/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga opplevde Xavier Cunninghams foreldre alle foreldres mareritt. Den lille gutten deres dro av gårde for å leke med vennene sine, og kom hjem skrikende.

Men på mirakuløst vist ser han ut til å bli helt frisk etter å ha fått et grillspyd av metall gjennom hodet.

Falt fra stige

Lørdag ettermiddag dro Xavier (10) for å leke med vennene sine i naboens trehus. Det viste seg å være et stort vepsebol i treet, Xavier prøvde å vifte vepsen vekk.

Han mistet balansen der han sto på toppen av stigen. Gutten falt, med ansiktet ned, og traff grillspydet guttene hadde funnet og plassert i bakken.

Spydet, som skal være rundt 30 centimeter langt, gikk gjennom skallen, men spiddet ikke huden på baksiden av nakken.

– Han sa kan kjente noe varmt og brennende i ansiktet og så deretter enden av den (spydet journ.anm.) og visste umiddelbart hva som hadde skjedd, sier hans stefar ifølge The Washington Post.

Bommet på alt

Gutten skal ha blitt angrepet av vepsen og løp hjem hylende.

MIRAKEL: Xavier ble operert på søndag, og det er forventet at han får dra hjem i løpet av uka. Foto: Shannon Miller/AP/NTB Scanpix
MIRAKEL: Xavier ble operert på søndag, og det er forventet at han får dra hjem i løpet av uka. Foto: Shannon Miller/AP/NTB Scanpix Vis mer

– Han kom inn og han hadde denne tingen stikkende ut av ansiktet, sier mor Gabrielle Miller.

På vei til sykehus trodde Xavier at han skulle dø. Imens legene jobbet med en slagplan, var foreldrene våkne hele natta for å våke over den lille gutten. De måtte passe på at han ikke dro i spydet. Stefaren forteller at gutten bare sov i noen minutter av gangen, før han våknet opp i panikk:

– Er jeg død? Lever jeg fortsatt, spurte Xavier.

Ifølge en av kirurgene, Koji Ebersole, «bommet» spydet på øyet og skadet ingen viktige årer. Legeteamet jobbet i timevis for å fjerne spydet.

– Denne tingen hadde spart øyet, hjernen og ryggmargen. Men vår største bekymring var blodårene i nakken, sier Ebersole til Kansas City Star.

– Mirakuløst

Ebersole kaller scenarioet for «en av en million».

Legene tror at Xavier vil bli helt frisk igjen, og det er forventet at han skal få dra hjem i løpet av uka.

Ebersole sier til Washington Post at gutten vil være sår en stund og kan oppleve noen stemmeendringer, fordi spydet var så nærme stemmebåndene, men han forventer ikke noen signifikant svekkelse.

– «Mirakuløst» vil være et passende ord for å beskrive hva som skjedde, sier kirurgen.

Hele Norges coronakart