Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer anmeldelse

Grindr deler brukernes hiv-status

Dating-appen Grindr deler brukernes hiv-status med et eksternt firma. Forbrukerrådet vurdere å anmelde Grindr for håndteringen av personopplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære appen retter seg først og fremst mot LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og har ifølge egne opplysninger millioner av brukere over hele verden. Sveriges Television har sett på håndteringen av opplysninger brukerne legger inn om seg selv, inkludert ting som alder, seksuelle preferanser, kjønnstilhørighet og hiv-status.

Det norske forskningsinstituttet SINTEF har bistått granskingen og funnet ut at sensitive data overføres ukryptert. Dermed vil datakyndige som befinner seg på samme trådløse nett kunne få adgang til opplysningene.

I tillegg blir brukernes hiv-status delt med et eksternt selskap i USA. Et felles EU-regelverk stiller krav om hvordan personopplysninger skal behandles og beskyttes dersom de flyttes utenfor Europa.

– Vår tolkning er at Grindr bryter loven. For eksempel hentes det ikke inn tilstrekkelig samtykke, sier Gro Mette Moen i det norske Forbrukerrådet

– Sensitive opplysninger som legning, hiv-status og seksuelle preferanser skal ha bedre beskyttelse enn det Grindr gir, sier Moen og legger til at Forbrukerrådet vurderer å anmelde Grindr til Datatilsynet.

Det har ikke lyktes SVT å få en kommentar fra Grindr.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!