- Grip inn, Jens!

Carl I. Hagen ber Jens Stoltenberg gripe inn for å stoppe morgendagens storstreik. Hagen mener statsministeren selv er skyld i at streiken kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Voksne mennesker som har problemer, kan da ikke bare sitte på hver sin tue, sier Hagen. Han mener statsministeren straks må ta affære for å stanse storkonflikten.

- Han bør innkalle partene til et møte i kontaktutvalget og spørre hva de tre - LO, NHO og staten - kan gjøre for å stoppe streiken.

Hagen vedgår at dette vil være å gripe inn i den frie streike- og forhandlingsretten. - Men vi er i en unntakssituasjon hvor alle er enige om at streiken ikke er fornuftig. Da må noen ta initiativet.

Streiken er statsministeren skyld, var Hagens budskap.

- Hadde han redusert avgiftene på tobakk, alkohol og andre varer, ville vi fått lavere inflasjon og bedre kjøpekraft for folk flest, var Hagens påstand til de frammøtte på Jernbanetorget i Oslo.

I tillegg kritiserte han Stoltenberg for handlingslammelse overfor fallskjermer og skyhøye lønnsøkninger i næringslivet.

- Stoltenberg går frekt og freidig ut i Dagbladet og ber om at det gjøres noe med lederlønningene, men selv gjør han ingenting, sa Hagen, og viste blant annet til at Stoltenberg har uttrykt tillit til styret i Statoil.

- Han kunne jo gitt dem sparken.

torgeir.lorentzen@dagbladet.no

MÅ REAGERE: - Vi er i en unntakssituasjon hvor alle er enige om at streiken ikke er fornuftig, sier Carl I. Hagen.