Gripende avskjed med Gry Hosein

Familie, venner og naboer tok et tungt farvel med Gry Hosein (28) i Kilebygda kirke tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vesle trekirken i Kilebygda, sørvest for Skien sentrum, var full av sørgende som ville ta et siste farvel med Gry Ødegaarden Hosein tirsdag. Gry trådte sine første steg i Kilebygda og der skal hun nå finne sitt siste hvilested.

- Vi er samlet her for å ta avskjed med Gry og for å minnes henne. Vi gjør det med en del blandede følelser, for det er noe som sier oss at vi ikke skulle vært her. Unge mødre skal leve, ikke dø. Det er noe uvirkelig over det hele, sa sykehusprest Terje Talseth Gundersen, som forrettet i gravferden.

- Samtidig råder også en følelse av en slags lettelse, en lettelse over at hun ble funnet. En visshet om at hun er død, men fortsatt med mange spørsmål rundt hvordan hun døde, sa presten.

Ga hjelp

Med Grys to barn og øvrige familie på fremste benk fortalte presten om en kvinne som så det positive i ting. Ofte var det latter å høre når Gry var i nærheten. Han fortalte om en kvinne som var glad når hun kunne dele med andre og som kunne bli temmelig opprørt hvis noen led urett, det fant hun seg ikke i. Hjemme kunne det være det rene sosialkontoret da Gry var ung, for hun tok ofte med seg hjem dem som trengte hjelp og støtte.

- Gry, navnet assosieres lett med daggry, lyset som kommer. Slik var hun også. Lys og fager, og framfor alt glad og positiv, sa presten.

Vemodig latter

Fantasi og frodighet var også et av Grys varemerker. Derfor kunne hun gjerne pynte seg og invitere til farens bursdag midt på sommeren, selv om han ikke fylte år før i november, fortalte presten, etterfulgt av en liten, vemodig latter fra de fremmøtte.

Mange av dem hadde problemer med å holde tårene tilbake da presten, henvendt til Grys to barn, sa:

- For dere barna var Gry den gode mor. Litt vimsete av og til. Det hendte hun glemte å kjøpe brød, og da var det ut for å handle selv om det var sent på kvelden. Dere fant på mye rart med mamma; badeturer, dere grillet og var ofte med henne på besøk og hadde mye kos. Jeg vet dere kommer til å savne henne veldig, sa Talseth Gundersen.

(NTB)

GRIPENDE BEGRAVELSE: - Gry, navnet assosieres lett med daggry, lyset som kommer. Slik var hun også, lys og fager, og framfor alt glad og positiv, sa sykehusprest Terje Talseth Gundersen da Gry Hosein ble gravlagt tirsdag.