Gripende farvel med skuddofferet

En vilkårlig kule rammet den livsglade og omsorgsfulle 24-åringen under det som skulle være en hyggelig tur på byen. I dag tok 400 mennesker avskjed med voldsofferet Bernt Christian Vegard Thon Reppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle og vakre middelalderkirken i Ringsaker var fylt til trengsel av pårørende, studiekamerater og venner. For dem og for svært mange andre har den 24 år gamle studentens meningsløse bortgang gjort et dypt inntrykk.

Bernt Christian ble et tilfeldig offer da han ble truffet av et skudd - avfyrt av en beruset 20-åring - på utestedet Snorre Kompagniet i Oslo for en uke siden. Offeret og gjerningsmannen kjente ikke hverandre.

Ufattelig

- Han møtte sin skaper denne kvelden. Han falt om i venneflokken, kjempet for livet, men døde noen dager senere. Det er ufattelig. Ingen ord dekker, sa prest Vidar Aanund Brekke da han lyste fred over 24-åringens minne.

Avdødes kjæreste siden russetiden på hjemstedet Moelv, minnet sin bestevenn med å spørre hvorfor så ufattelig mange uskyldige mennesker gjennom tidene tilfeldig er blitt fratatt livet på de mest brutale vis.

- Det er en smerte som ikke er til å bære, sa hun ved båren under bisettelsen fra Ringsaker kirke.

(NTB)