Gripende minnestund for Kristina

I gymsalen på Egge skole er det vanligvis lek og latter. Mandag ble salen fylt av dyp sorg da elever og foreldre møttes for å minnes Kristina Weiseth Molvik som så brått ble revet bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både barn og voksne i Steinkjer har opplevd en sjokkartet start på høstferien. Lørdag ble 11 år gamle Kristina brutalt revet bort.

Mandag morgen henger flagget på halv stang ute i skolegården. Det er regntungt og grått. Et stearinlys brenner ved inngangsdøra. Elever og foreldre ankommer stille og sørgende. Noen av jentene har med seg røde roser. Inne blir gymsalen fylt til randen. Til tross for at det er høstferie er elevene nesten fulltallige. Mange foreldre har endret planene sine for å kunne være til stede.

Det blir en gripende stund med mange tårer. Mange av barna har behov for å bli holdt rundt av en voksen og trøstende arm.

- Vi samles for å minnes en av våre elever som på en uforståelig måte ble tatt fra oss. Ingen er i stand til å leve oss inn i det som er skjedd, men alle må bli i stand til å leve med det, sa rektor Per Frostis i sin innledning.

På et bord ved den ene langveggen i gymsalen brenner et stearinlys ved siden av en blomsterbukett og et bilde av Kristina Weiseth Molvik, som bare fikk leve i 11 år.

Ny i klassen

Kristina Weiseth Molvik begynte på Egge skole for ett år siden, da familien flyttet til stedet. Både rektor og klasseforstander Bodil Lyngseth Bulling fortalte på minnestunden at det ikke hadde vært så enkelt for henne å komme inn i et nytt miljø med en gang. Men elever og foreldre stilte opp, og hun ble etter hvert en naturlig del av klasse 7a.

- Kristina var liten og spe av vekst, men hun var likevel en storesøster. Hun var en omsorgsfull person, faglig sterk og ansvarsbevisst, sa klasseforstanderen.

Fredag var det siste dag før høstferien. Bodil Lyngseth Bulling fortalte forsamlingen i gymsalen at klassen da hadde fått vite resultatene av en landsomfattende norsktest.

Klassen hadde klappet og jublet da Kristinas resultat ble kjent. Hun hadde fått 137 av 141 mulige poeng og var den flinkeste i klassen.

Tom pult i 7a

- Det står en tom pult i klasserommet til 7a. Det er Kristinas pult. Hun vil aldri sette seg der igjen. Hun er borte, innledet kapellan Harald Tveit i Steinkjer og Egge menigheter sine ord til skolen.

Han fortalte barn og voksne at de nok opplever sorgen forskjellig, men oppfordret alle til å være sammen i sorgen, enten de har behov for å snakke sammen eller bare være stille sammen.

- Kristina har det ikke vondt der hun er nå, sa kapellanen.

Lytt til barna

Rektors viktigste budskap til alle de fremmøtte var at de nå må ta seg tid til å ta vare på hverandre.

- Jeg har et håp om at foreldre og andre voksne som er nær barna tar seg tid til å lytte til alle spørsmål og tankene barna har. Jeg har tro på at de nærmeste er de beste krisepsykiaterne, sa Frostis.

Til stede på minnesamlingen var også Steinkjer kommunes støtteteam med prester, kommuneledelse, psykiatriske sykepleiere og politifolk. Etter minnestunden samlet elevene seg i klasserommene, og de som følte behov for å snakke med fagfolk fikk mulighet til det.

Egge skole har omtrent 400 elever, og rektor beskriver miljøet som veldig sammensveiset.

- Vi har et miljø nærmest komplett fritt for mobbing. Vi er stolte av skolen vår, sier han.

Når elevene kommer tilbake etter høstferien, skal skolen holde en ny minnestund.

- Den vil være mer rettet mot livet som ligger foran oss, sier rektor Per Frostis.

TRAGEDIE:</B> 11 år gamle Kristina Weiseht Molvikble ble drept natt til lørdag av sin egen stefar. I dag sørger medelevene over henne.