Gripende minnestund for Kristina

I gymsalen på Egge skole er det vanligvis lek og latter. Mandag ble salen fylt av dyp sorg da elever og foreldre møttes for å minnes Kristina Weiseth Molvik som så brått ble revet bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både barn og voksne i Steinkjer har opplevd en sjokkartet start på høstferien. Lørdag ble 11 år gamle Kristina brutalt revet bort, og mandag ble den 39 år gamle Geir Hårstad i Inderøy forhørsrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapet.

Han har erkjent de faktiske forhold. Hårstad hadde samtykket i politiets fengslingsbegjæring og slapp å møte fram i fengslingsmøtet.

På halv stang

Mandag morgen henger flagget på halv stang ute i skolegården. Det er regntungt og grått. Et stearinlys brenner ved inngangsdøra. Elever og foreldre ankommer stille og sørgende. Noen av jentene har med seg røde roser. Inne blir gymsalen fylt til randen. Til tross for at det er høstferie er elevene nesten fulltallige. Mange foreldre har endret planene sine for å kunne være til stede.

Det blir en gripende stund med mange tårer. Mange av barna har behov for å bli holdt rundt av en voksen og trøstende arm.

- Vi samles for å minnes en av våre elever som på en uforståelig måte ble tatt fra oss. Ingen er i stand til å leve oss inn i det som er skjedd, men alle må bli i stand til å leve med det, sa rektor Per Frostis i sin innledning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer