Gripende møte med moren

Viggo Kristiansen fikk i ettermiddag møte moren sin i tre kvarter. Den drapssiktede 21-åringen har et nært forhold til foreldrene som han ikke har snakket med etter pågripelsen. Politiet håpet møtet ville få ham til å tilstå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra klokka 12 til 12.45 møttes Viggo Kristiansen og moren på politihuset i Kristiansand. Det er første gang siden pågripelsen for 12 dager siden, at den drapssiktede 21-åringen har fått prate med familien.

To polititjenestemenn var til stede under det tre kvarter lange møtet.

- Min klient har hatt et genuint behov for å snakke med særlig sin mor. Han har et veldig nært forhold til sine foreldre, sier advokat Tore H. Pettersen.

Advokaten ventet utenfor

Han ventet utenfor rommet under det gripende møtet, og har ennå ikke fått referert hva som ble sagt. Gjennom advokaten har foreldrene tidligere anmodet sønnen om å fortelle sannheten til politiet. 21-åringen har hele tida fastholdt at han ikke har hatt noe å gjøre med drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i friluftsområdet Baneheia utenfor Kristiansand 19. mai.

Nekter fortsatt

Fordi Kristiansen har brev- og besøksforbud, fikk ikke moren anledning til å diskutere drapssaken med sin sønn. Politiet tillot kun en av foreldrene å møte sønnen, så faren fikk ikke anledning i dag. Det er ikke planlagt framtidige møter mellom siktede og foreldrene.

Politiet har tidligere sagt at de ønsker å få til et foreldremøte også for Jan Helge Andersen (19) i slutten av uka.

Etter møtet med moren var Kristiansen i et kort avhør, men holdt fast på sin tidligere forklaring. I morgen vil advokat Pettersen i samråd med sin klient bestemme når neste avhør kan foretas.

<B>VENTET UTENFOR:</B> Mens 21-åringen og moren møttes for første gang etter pågripelsen, ventet advokat Tore H. Pettersen på gangen.