- Gripende

For Jens Stoltenberg ble minnestunden over den nære vennen Anna Lindh en verdig og gripende avskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): - Det var mektig, gripende og verdig. Vi hedret Anna som internasjonal politiker, som en sosialdemokratisk foregangskvinne og som medmenneske og mor, sier Stoltenberg. Dagbladet møter ham rett etter seremonien i Blå hallen i Stockholm stadshus, salen der nobelprisene deles ut hvert år. - Det er spesielt. I mars 1986 gikk jeg og Anna akkurat her, på vei til samme sted, for å hedre Olof Palme etter at han ble drept. Anna talte i Blå hallen, og lovet å føre Palmes kamp videre. Nå lovet den nye lederen for SSU, Ardalan Shekarabi, det samme som Anna gjorde for 17 år siden, at han ville føre Annas kamp videre. Det gjør det enda mer spesielt, sier Arbeiderparti-lederen. - Det var gripende, og det går inn på meg, sier han. Margot Wallström, EUs miljøminister og Anna Lindhs beste venninne, henvendte seg til Annas to barn Filip og David i sin tale.

1300 gjester

- Vet dere hvem hun var mest stolt over? Dere. Dere var i virkeligheten hovedpersonene i FNs generalforsamling og dere var med på EUs toppmøter. Hun snakket gjerne og ofte om dere. Det dere hadde sammen, kan ingen ta fra dere, sa hun til barna. 1300 gjester fra hele verden kom til Stockholm for å ta farvel med den svenske utenriksministeren.

Faneborg

Et stort område rundt Stadshuset var sperret av, og flere politihelikoptre surret i lufta. Inne i Blå hallen var det dekorert med blå og røde blomsterarrangementer. En faneborg med faner fra alle Sveriges arbeiderkommuner dekorerte hallen. Anna Lindh bisettes i dag, ved Erstakyrkan på Södermalm i Stockholm. Bare de nærmeste vil være til stede.

RØRT: - Det var mektig, gripende og verdig, sa Jens Stoltenberg etter minnestunden i Stadshuset i Stockholm i går formiddag.