Grisedyrt å ha det gøy på landet

Interessen er enorm for å skaffe seg et stort gårdsbruk. Men det koster flesk å bli storbonde. Da Glittre gård i Hakadal skulle selges, kom det inn 35 bud. Budene går opp mot 3,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Hakadal, en halvtimes kjøring nord for Oslo, er Glittre gård til salgs. Interessen er svært stor for den flott beliggende gården, med vid utsikt over Hakadal og Nittedal, kan eiendomsmekler Karsten Onsrud hos Krogsveen AS fortelle. Det til tross for spådommer om dårligere tider i landbruket.

Det var rundt 400 personer på visningen for et par uker siden. Nå er det kommet inn 35 skriftlige bud. De varierer fra 675000 kroner og opp til 3,5 millioner kroner. De fleste bud ligger på mellom 2 og 3 millioner kroner.

Dette er godt over landbrukstaksten, som er på 1950000 kroner, og som også er prisantydningen i salgsprospektet.

Selger er Statsbygg, som nå skal kvitte seg med gården de har eid i en årrekke. Den har hørt med til det tidligere Glittre sanatorium, nå Glittre-klinikken.

Jordbrukseiendommen omfatter ca. 360 mål, hvorav 300 er dyrket. Det dyrkes i dag korn på jordene. Bygningsmassen består av hovedhus, stabbur, låve og potetlager/bryggerhus. Husene er i til dels dårlig forfatning, og må rehabiliteres. Det gjelder også det 200 kvadratmeter store bolighuset fra 1905, som blant annet har dårlig tak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer