Grisefett mot selvmordsbombere

Israelerne har funnet en ny metode for å hindre palestinske terrorbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk politi planlegger å slå tilbake mot muslimske terrorister med psykologisk krigføring. De planlegger å bruke poser med svinefett om bord i landets busser og på steder hvor terrorister kan tenkes å slå til, skriver avisa Maariv International.

Palestinske terrorister antas å bli avskrekket fra selvmordsbombingen dersom de vet at et fragment av deres kropp kan komme i kontakt med grisefettet. Strengt religiøse muslimer tror at de ikke kommer til paradiset dersom de er i kontakt med gris før de dør. Og da kan det se mørkt ut for de 17 villige jomfruene som skal stå til martyrenes disposisjon i paradiset.

Både jøder og muslimer anser grisen for å være uren, og grisefett på offentlige steder ville også vært et problem for jødene.

Men rabbiner Eliezer Moshe Fisher sier at det ikke er noen religiøse hindre for å utplassere grisefettet når det er snakk om å redde liv.

Hvis ikke politiet utplasserer grisefettet på skoler, butikksentre og togstasjoner vil titusenvis av ultraortodokse jøder bevæpne seg med spraypistoler med fett og skyte på terrorister når det trengs, tror rabbineren.

Forsvarsminister Ya'akov Edri støtter den nye ideen.

NYTTIG: Grisen får nye bruksområder i Israel.