Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Grisene ser ut til å ha det bra

Det er funnet sprengstoff spredd i området rundt lastebileksplosjonen.

HAR UNDERSØKT: Politi, brannvesen og sprengstoffeksperter har vært inne i eksplosjonsområdet i Drevja i Nordland i dag. Det er funnet annet sprengstoff spredd i området og et omfattende opprydning og letearbeid settes igang.
Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
HAR UNDERSØKT: Politi, brannvesen og sprengstoffeksperter har vært inne i eksplosjonsområdet i Drevja i Nordland i dag. Det er funnet annet sprengstoff spredd i området og et omfattende opprydning og letearbeid settes igang. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi, brannvesen og sprengstoffeksperter våget seg inn til området der en lastebil med 15 tonn med sprengstoff eksploderte i Drevja i Vefsn kommune i Nordland i går.

- Det er funnet sprengstoff på bakken i området ved eksplosjonsstedet. Representanter fra produsenten av sprengstoffet er i gang med å rydde og uskadeliggjøre disse enhetene av patronert dynamitt. Det er gjort beregninger på hvor mange slike enheter som kan ha blitt spredd, og det skal ryddes til alt er funnet. Det er foreløpig ikke åpnet for ferdsel for andre, skriver Helgeland politidistrikt i en pressemelding.

Dagbladet snakket tidligere i dag med beboer Odd Vindstad som fryktet akkurat dette scenariet. Politiet har anmodet bistand fra bombegruppa i Oslo og bombehunder vil bli brukt i arbeidet for å sikre at alt sprengstoff er fjernet fra området.

Gården med grisefjøset i nærheten av eksplosjonsområdet har store skader, men de 1500 grisene som bor der ser ut til å ha det bra, ifølge politiet.

- Første inntrykk da folk ankom grisefjøset, var at det stod bra til med dyrene, opplyser politiet.

Selv om grisene overlevde eksplosjonen er tilstanden på fjøs og hus på gården i en svært dårlig tilstand og at gården kan ikke drives.

- Det ser ut som et atombombenedslag her. Alt er ødelagt, sier grisebonde Steinar Jakobsen til Helgeland Arbeiderblad.

Folk får foreløpig ikke vende tilbake til hjemmene sine, men politiet vil legge til rette for at beboere skal kunne ta seg til husene sine ledsaget.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media