Griseører, pølserebus og hundedop mot panikkangst

Det finnes mange råd, men aller viktigst er det at du er sammen med hunden din når alt eksploderer ved midnatt.

DÅRLIG KVELD: Mange hunder rømmer under sofaer og gjemmer seg for nyttårsrakettene. Rådet fra fagfolkene er å la dem bli liggende, men sørg for at de vet du er til stede. Foto: Scanpix
DÅRLIG KVELD: Mange hunder rømmer under sofaer og gjemmer seg for nyttårsrakettene. Rådet fra fagfolkene er å la dem bli liggende, men sørg for at de vet du er til stede. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Alle rakettene gjør nok nyttårsaften til årets verste dag for hundene, sier Christen Lang, hundeoppdretter ved Enerhaugen hundekennel i Bergen, til Dagbladet.

Lang har vært hundreoppdretter i 40 år, siden han tok imot sitt første valpekull i 1961. Lang har lang erfaring med redde hunder på nyttårsaften. Hans råd til hundeeiere som er bekymret for smellene og lysene ved midnatt, er å være til stede.

For all del ikke gå ut og nyt rakettene og la din beste venn i stikken.

- Jeg pleier å ha mye lys på, slik at det ikke lyser sånn opp når rakettene smeller. I tillegg har jeg på litt musikk. Ellers prøver vi å ha det mest mulig natulig, sier Lang.

Angstdempende Det er mulig å venne hundene til de skarpe lydene ved hjelp av CDer og andre hjelpemidler, men dette blir altfor seint å begynne med nå. Hvis du ikke har kommet deg til dyrlegen, er det også for seint å gi hunden medisiner for å dempe angsten.

Et middel som blir brukt på hunder som er redde for fyrverkeri er Xanor, som brukes til behandling av panikkangst hos mennesker.

- Hvis du vet at hunden har et traume, kan du gå til en veterinær for å få et egnet legemiddel. Men man må ikke blande det ut selv, hunder reagerer annerledes på legemidler enn oss mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer