Tok ansvar: Etter at investorene ikke ble fristet, dumpet Coolbet prisen og fikk inn 70 millioner kroner. Illustrasjon: Finansavisen.
Tok ansvar: Etter at investorene ikke ble fristet, dumpet Coolbet prisen og fikk inn 70 millioner kroner. Illustrasjon: Finansavisen.Vis mer

Coolbet

Gründere berget spillselskap

(Finansavisen.no): Meglerhuset Arctic Securities klarte aldri å skape stor interesse for bettingselskapet Coolbet, og en planlagt emisjon på 100 millioner kroner måtte reddes av gründerne i selskapet. Men når gründerne skulle bestemme prisen, ble også verdsettelsen kuttet fra 300 til bare 215 millioner.

- For et ungt selskap, å få en prising på 22 millioner euro er ikke så hakke galt. Summa summarum var det greit, sier gründer og hovedeier Jan Svendsen til Finansavisen.

Han er tidligere gründer av Nordicbet, som ble solgt for nær 1 milliard kroner.

- Så skal vi jobbe med en bedre presentasjon og skape god vekst. Vi har akkurat passert 60.000 kunder og har en innmari fordel i at vi eier alle kundene selv, mens de fleste andre opererer med «revenue sharing». I tillegg eier vi plattformen slik at vi tok nyttårsferie med en god følelse, sier Svendsen, til avisen.

Det var imidlertid ikke nok for Arctic-kundene. Da meglerhuset rykket ut med en emisjon på 100 millioner kroner med prising på 300 millioner, stilte eksterne investorer kun opp med 2,2 millioner euro, ifølge Finansavisen.

Dermed tok gründere og eksisterende eiere grep.

- Vi skjønte at det var vrient å hente penger i markedet. Dermed bidro eksisterende eiere med 5 millioner euro. Totalt har vi nå hentet 16 millioner euro, hvorav gründerne har bidratt med 12, sier Svendsen, til Finansavisen.

Han bidro selv med 750.000 euro i emisjonen, hvilket bringer hans samlede innsats opp i 4,2 millioner euro. Det gir ham en eierandel på 26 prosent.

Andre økonominyheter:​
Ny smell for boligprisene
​Eneboliger var lyspunktet i Oslo